Cum transpiram

Glandele sudoripare
Avem aproximativ 3 milioane de glande sudoripare distribuite pe tot corpul. In special in zona axilei, pe gat, cap, frunte, palmele de la mana si talpile picioarelor. Ele lipsesc pe buze, in patul unghiilor, timpane, si intr-o mare masura in zona genitala. Pe maini, picioare, frunte, si zona axilara pot fi pana la 350 de glande sudoripare pe centimetru patrat.

Diferenta dintre glandele sudoripare ecrine si apocrine
Glandele sudoripare ecrine sunt cele mai comune in corpul uman si contribuie la majoritatea cantitatii de transpiratie produsa per total. Acestea sunt direct conectate la regulatorul de temperatura central din diencefal, si prin urmare, joaca un rol crucial in reglarea temperaturii corpului. Ele nu numai ca elimina apa, dar de asemenea si toxine metabolice si produse finite ale organismului. In functie de temperatura, glandele sudoripare sunt capabile de a secreta intre 0,5 si 8 litri de lichid pe zi.

Glandele apocrine, pe de alta parte, produc o secretie mai vascoasa. Ele sunt, de asemenea, mentionate ca fiind "glandele mirosului". Ele nu se dezvolta decat atunci cand corpul ajunge la pubertate. Apoi se dezvolta mai ales in radacina parului, cum ar fi la subrat, din jurul anusului si zona genitala. Glandele mirositoare nu sunt principali contribuitori la reglarea temperaturii, dar sunt activate in conditii emotionale puternice, cum ar fi furie, durere, teama, sau activitatii sexuale. Transpiratia apocrina este inodora la eliberare. Numai dupa dezvoltarea bacteriilor sau descompunerea transpiratiei de catre anumite celule, aceasta prinde un miros neplacut. Glandele apocrine deosebit de mari sunt plasate in zona axilei si elibereaza transpiratie vascoasa cu miros neplacut si umezeala din zona subratului.

Din ce este compusa transpiratia?
Transpiratia este formata din apa, pana la 99%, si nu numai ca ea contine clorura de sodiu, ci, de asemenea, si potasiu, magneziu, fosfat, sulfat, uree, acizi volatili grasi, grasimi neutre, imunoglobine, colesterol, si substande mirositoare. Afectiuni ale glandelor pot determina transpiratia excesiva (hiperhidroza), sub-productia de transpiratie (hipohidroza) sau pierderea completa a productiei de transpiratie (anihidroza).

Parteneri

Tratament Albirea Dintilor
Cresterea Parului
Cresterea Genelor
Tratament Onicomicoza
Ser Anticearcane
Tratament Vergeturi
Tratament Tinitus
Haine Online Dama
Tratament Insomnie
Close